Menu

Home     About     Agenda     Media    Programma's     Nieuws     Contact

Menu

An American Tale

Stel je voor… Parijs in de jaren ’20: Claxonnerende taxi’s door drukke straten, marktkramers die al roepend hun producten aan de man brengen, je zoekt de rust op en belandt op een gezellig terrasje, uitkijkend op de Jardin des Tuileries waar je een koffietje drinkt met een warme croissant… Dit is de sfeer die ontstaat bij het centrale werk ‘An American in Paris’ uit ons programma. Samen met Titus Franken (slagwerker bij Brussels Philharmonic) brengen we Parijs in ‘the roaring twenties’ tot leven. 

Met een Amerikaanse saxofonist in ons midden, kwam dit programma heel natuurlijk tot stand. De melodieën van ‘Variations on America’ brengen Don-Paul terug naar zijn jeugd. Als twintiger kwam hij naar Parijs om er te studeren, een echte ‘American in Paris’. Intussen is hij al enkele jaren een ‘happy American in Ghent’.

Voor deze productie worden we vergezeld door Titus Franken. Door zijn toevoeging wordt ‘An American in Paris’ helemaal naar een hoger niveau getild. Titus brengt in dit programma ook een solowerk van Mark Applebaum. Dit theatraal werk is zowel auditief – door het gebruik van electronics – als visueel – door de strak getimede bewegingen – een lust voor oor en oog. Als afsluiter trekken we zuidwaarts om de zwoele, dansbare Latijns-Amerikaanse klanken op ons publiek los te laten.

PRELUDES – GEORGE GERSHWIN (ARR. RYAN REYNOLDS)
VARIATIONS ON AMERICA – CHARLES IVES
AN AMERICAN IN PARIS – GEORGE GERSHWIN (ARR. RAAF HEKKEMA)
APHASIA – MARK APPLEBAUM
DANZAS LATINOAMERICANAS – JOSÉ ELIZONDO (ARR. NATALIE ZEMBA)

 

Concerten

© 2022 web design door Lois Leen | Fotografie door Lore Vancauwenberghe